Mlýn

Kvalita našich výrobků je zaručena několika důležitými faktory. Jsou to velmi nekompromisní podmínky na kvalitní pšenici, dostatečné skladovací prostory vlastního sila a kvalitní technologické vybavení mlýna.

Kvalita je kontrolována ve vlastní laboratoři, vybavené nejmodernějšími přístroji na měření analytických i reologických vlastností. Každá dodávka pšenice a ječmene je vzorkována, vzorek je podroben smyslovému hodnocení, dále se ze smíšeného vzorku provede hodnocení reologické. Kontrola probíhá během celého výrobního procesu. Mouky jsou kontrolovány jak analytickými tak reologickými metodami.

Horažďovický mlýn je vybaven strojním zařízením od české firmy Prokop Pardubice. Má kapacitu mletí 100 tun pšeničné mouky za den. V současnosti prochází postupnou rekonstrukcí a je vybavován nejmodernější technologií. Příjem suroviny - po příjezdu vozidla do firmy je dodávka zvážena a dále jsou odebrány vzorky pšenice a je proveden rozbor v laboratoři mlýna, zda jakost suroviny odpovídá deklarovaným a námi požadovaným znakům. Po uvolnění suroviny laboratoří je uskladněna dle svých jakostních znaků v silech.

Balení - náš mlýn má vlastní balící linku spotřebitelského balení,zakoupenou od české firmy Sellier & Bellot. Mouka se zde balí do papírových sáčků po 1 kg a slučuje do balícího papíru po 10 kg. Poté se ukládá na palety EUR po 600 kg a dle potřeb zákazníků je expedována do jejich skladů.

Součástí mlýna v Horažďovicích je provozní laboratoř, která nepřetržitě kontroluje , vyhodnocuje a technologický řídí chod mlýna. Přitom zabezpečuje požadovanou jakost vstupních surovin, vyrovnanou stabilitu meziproduktů a finální kvalitu hotových výrobků (mouk) dle platných norem a ke spokojenosti zákazníka.